Hrant Dink Davası: Eski Emniyet Müdürleri ve Azmettiriciler Yargılanıyor

Dink sanıkları FETÖ’den hâkim karşısında

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 11 sanık yargılanıyor. Sanıklar arasında eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer ile azmettirici Yasin Hayal ve Erhan Tuncel de bulunuyor. Sanıkların “Anayasayı ihlal”, “FETÖ adına suç işleme” ve “İhmali davranışla kasten öldürme” suçlarından yargılanacakları duruşmada Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer sanal ortamda katılıyorlar.

Duruşmada Yasin Hayal, Erhan Tuncel’in “Ali Fuat müdür ile Ramazan müdür arkamızda” dediği yer hakkında sorulan soruya, “Kendi evinde. O şahısların benim gibi insanları övdüğünü söyledi. Emniyet yapısı içinde olduğu için bu şahısların kim olduğunu sorma gereği duymadım” şeklinde cevap verdi. Yahya Öztürk’ün “Bu bayrağı ya Yasin kaldırır ya Erhan kaldırır” sözleri de Hayal’a yöneltildi. Hayal, “Bu sözleri TEM Şube’de kullandı, olaydan sonra” şeklinde yanıtladı.

Erhan Tuncel ise ifadesinde, “Erhan Tuncel isminin FETÖ ile yan yana getirilemeyeceğini sokaktaki vatandaşlar da bilir. FETÖ’nün en çok mağdur ettiği kişilerden biriyim. Sahte delillerle Ergenekon yöneticisi yapıldım. Ali Fuat özellikle benim aleyhime sürekli ifade veriyor. Kendisi kriminal bir teröristtir. Yargılanmam boyunca bana iftira atmıştır” sözlerini kullanarak kendini savundu.

Duruşmada ayrıca, Ogün Samast ile nezarette yapılan bir konuşma da ele alındı. Tuncel, “Ogün Samast nezarette sadece olayı nasıl işlediğini kahkaha atarak anlatıyordu” dedi. Ramazan Akyürek’in talimat verip vermediği sorusuna da Tuncel, “Almadım, zaten böyle bir şey diyemez” şeklinde yanıtladı. Duruşma ertelendi.