Hürriyet’te Kotan: Konyaaltı’ndaki Yabancılar ve Sorumluluklar

‘Beni sevmiyorlar sandım meğer hepsi Rusmuş’

Kotan: Konyaaltı’ndaki Yabancılar Konusu Özel İlgimi Çekiyor

Yerel seçim sürecinde en fazla konuşulan ve tartışılan belediye başkan adayı olan Kotan, seçim öncesinde ve belediye başkanlığı koltuğuna oturduktan sonraki 3 aylık süreci ile Konyaaltı hayallerini Hürriyet’e anlattı.

Konyaaltı’nda ciddi bir yabancı nüfusun varlığına dikkat çeken Kotan, “İlçemizdeki yabancılar konusuna özel ilgi gösteriyorum. Hatta bir derneğimizden rapor istedim. Açıkçası elimizde net veriler yok. Devletin ilgili kademelerinde bu veriler var mı, onu da bilmiyorum. Ne kadar göçmen var? Bunlar hangi millete mensup? Bunların hiçbirini bilmiyoruz. Veri paylaşılsa da sokakta başka bir şey görüyorsunuz. Sorun var mı? Kişiye ve yaşadıklarına göre değişiyor” dedi.

Yerel seçim öncesinde yaşadığı bir olayı paylaşan Kotan, şunları söyledi: “Yabancıların kendi kafeleri, emlakçıları, kuaförleri var. Tabii ki çok izole olmamaları gerekiyor. Türkçe öğrenmek istemeyen bir grup da var. Biz, bu engellerin aşılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Seçim çalışması sırasında bir kafeteryaya girdim, ismi de yabancıydı. ‘Merhaba’ dedim dönüp bakan yok. ‘Herhalde beni sevmiyorlar’ dedim içimden. Meğer hepsi Rusmuş. Konuşamadan dışarı çıktım. Tabii böyle durumlar da mevcut. Çok izole olunmamalı, uyum süreci doğru şekilde yönetilmelidir” şeklinde konuştu.