İçişleri Bakanı Soylu, Esenler AK Parti İlçe Teşkilatını Ziyaret Etti ve Yaptığı Konuşmada Türkiye’nin İstikrarına Vurgu Yaptı

Bakan Soylu: Sakin ve mutedil bir seçim geçti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve milletvekilleri ile birlikte AK Parti İlçe teşkilatını ziyaret etti ve bir konuşma gerçekleştirdi. Soylu, ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Esenler teşkilatına ilk geldiğimiz gün, bu seçimle alakalı bir anlaşma ortaya koyduk ve Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Cumhur İttifakını bu seçimden kazanmaya hep birlikte söz verdik. Allah’a şükürler olsun bugün bu sözleri tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Demokrasi ve hukuk bayrağının en yükseklere çıkarılması konusunda milletimiz büyük bir örnek oldu ve sonuç olarak Türkiye yüz yılına yakışır bir seçimi hep birlikte geçirdik” dedi.

Soylu, bu seçimin önceki seçimlere göre daha az olaylı geçtiğini belirtirken, “Esenler teşkilatımız yine birinciliği almıştır. Ayrıca 2. bölgede de Cumhur İttifakı, cumhurbaşkanlığı ve parti seviyesinde birinciliğimiz var. Bir sonraki seçimde de milletimize güçlü bir organizasyonla sahip çıkacağız. Geçen seçimlerde 356 seçim olayı yaşanırken, bu seçimde bu sayı 321’e düşmüştür. İstikrarın en önemli sonuçlarından biri olarak gördüğümüz bu seçim, Türkiye’nin yükselişinin beş yıllık süreçte devam edeceğinin bir göstergesi olacak. Önümüzdeki beş yıl Türk demokrasisinin, ekonomisinin ve hukuk sisteminin yükselişine şahit olacağız” ifadelerini kullandı.