İçişleri Bakanı Soylu, Tekirdağ’da mağdur edilmeye çalışılan depremzedelerin yardımına koştu

Tekirdağ'da depremzedelere skandal tebligat... Harekete geçildi: Otel ücretini devlet ödeyecek

İstanbul, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kahramanmaraş merkezli depremin hemen ardından bölgedeki otellerde konaklamaları sağlanan depremzedelerin seçimlerin ardından otelden çıkarılma girişimi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun devreye girmesiyle son buldu. Soylu, depremzedelere AFAD koordinasyonu ile yardım edilmesi talimatını verirken, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım mağdur edilmeye çalışılan depremzedeleri ziyaret ederek, “Onların faturalarını kessinler yaksınlar. Bugünden itibaren biz sizlerle beraberiz. Kendileri söyledi. Biz 100 kişiye de bakarız, 500 kişiye de bakarız” dedi. İçişleri Bakanlığı tarafından da soruşturma başlatıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin otele yerleştirdiği depremzedelere konaklama hizmeti sunmanın sona erdirilmesi kararını eleştirerek, “Burada bizim altı tane misafirhanemiz var. Altı misafirhanemizde sizlere kimsenin ‘öte gidin, beri gelin’ demesi mümkün değildir. Çünkü buralar sizin vergilerinizle yapılmış yerlerdir. Sosyal devlet tam da budur. Depremzedeye nasıl olur da siz bu cümleleri kurarsınız” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedelere konaklama hizmeti sunmayı sonlandırma kararından sonra Kırşehir’in Mucur ilçe belediye başkanı kapısını depremzedeler için açtı.