Meteorolojiden Uyarı: İstanbul ve Ankara Dahil 20 Kentte Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Bekleniyor!

Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu: İstanbul ve Ankara dahil 20 kentte sarı alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu olacak. Marmara, Ege, Batı ve Doğu Akdeniz bölgeleri ile İç Anadolu’nun (Konya ve Karaman hariç) bazı kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Van’ın doğu çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer yerlerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

Yağışların; İstanbul, Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Kütahya’nın kuzeyi, Eskişehir, Ankara’nın kuzey ve batısı, Çankırı, Amasya ve Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde 4-6 derece azalması beklenirken diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

Meteoroloji, bugünkü yağışlar nedeniyle İstanbul ve Ankara dahil 20 kente sarı kodlu uyarıda bulundu. Ayrıca, Doğu Anadolu’nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde rüzgar esmesi beklendiği için olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.