İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Türkiye Uyuşturucuda Kökünü Kurutmaya Kararlı!

Bakan Soylu'dan 'sahada son durum ne' sorusuna cevap: Müthiş bir dip dalga yakaladık

İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucuyla mücadele ve diğer konular hakkında TRT Haber’de açıklamalar yaptı. Soylu, yılda ortalama 260 bin operasyon yaptıklarını ve birçok yöntem kullandıklarını belirtti. Operasyonlarda uyuşturucunun rotasının değiştiğini ve yakalanan uyuşturucu miktarının üç yıl üst üste yirmi ikişer ton olduğunu ifade etti. Uyuşturucuda yüzde 9,5 azalma olduğunu söyleyen Soylu, Türkiye’de uyuşturucuda milyonda 4,1 kişinin öldüğünü ve 2 milyon anneye ulaştıklarını sözlerine ekledi.

Soylu, Türkiye’nin uyuşturucuda kökünü kurutmaya karar verdiğini ve tarihinin en önemli narkotik mücadelesini sürdürdüğünü vurguladı. Uyuşturucu raporları yayınladıklarını ve Kılıçdaroğlu’nun yalan söylediğini belirten Soylu, teknolojinin de kullanıldığı mücadelede, sahada birçok yöntem kullandıklarını söyledi.

Sahada tespit edilen metruk binaların yıkıldığını söyleyen Soylu, yapılan çalışmaların karşılığını aldıklarını ve bugünkü operasyonunun 8-10 aylık bir hazırlık dönemi sonrasında gerçekleştirildiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun metamfetamin açıklamaları hakkında da konuşan Soylu, geçen yıl yakalanan metamfetamin miktarının 16 ton olduğunu, bu yıl da yakalanacak gibi göründüğünü ifade etti. İstanbul ve diğer şehirlerde mitingler yaptıklarını, sahada vatandaşların büyük bir sahiplenme gösterdiğini belirten Soylu, seçim sonucuna herkesin rıza göstereceğini sözlerine ekledi.