İkinci turda destek arayışları sürüyor: Siyasi parti liderleri kararlarını açıkladı

ATA’nın adayı Sinan Oğan tarafını bugün açıklıyor

Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek arayışları sürerken, Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu’nun 101. maddesi gereğince, ikinci tur seçimlerinde partilerin veya adayların destek açıklamaları büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, ikinci turda destek arayışlarına giren bazı siyasi parti liderleri de kararlarını açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, tarafsız kalabileceği belirtilirken, Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini açıklayacak olan Sinan Oğan ise beş maddelik protokol imzalayıp Erdoğan’a desteğini bildirecek. Ancak, Oğan’ın destek açıklaması öncesinde İyi Parti’de yaşanan krizlerin Cumhur İttifakı’na olan etkisi henüz tam olarak öngörülemiyor.

ATA İttifakı’nın ortaklarından Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ise dün Halk TV yayınında ATA İttifakı’nın sona erdiğini duyurmuş ve “İttifak resmen, hükmen sona ermiştir. Nezaketen birbirimize sorduk. Ümit Hoca’nın alacağı karara saygı duyarım. Adayımız Sinan Oğan bey de bir oy almıştır, o da dilediği şekilde hareket edebilir” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan, ekonomik koşullar ve terörle mücadele gibi konuların yoğun bir şekilde gündeme geldiği seçimlerde, her partinin kendine özgü görüşleri ve çözüm önerileri de gündeme geliyor. Bu nedenle, seçimlerin ikinci turunda destek arayışlarına giren siyasi parti liderlerinin kararları, seçmenlerin tercihleri açısından belirleyici olacak.