İkitelli’de Yangın: 6 Katlı Bina Alevler İçinde Kaldı

Sönmek bilmeyen yangın

İstanbul Başakşehir’deki İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde, enjeksiyon üreten bir kırtasiyede henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı. Yangın, saatler içinde büyüdü ve 6 katlı binanın dörtte üçünü sardı. Binanın her katı 5 bin metrekare olduğu için, yangınla mücadele etmek oldukça güçleşti. Depolanan tekstil malzemeleri, yangının büyüklüğüne sebep olurken, yangının kontrol altına alınması için İstanbul İtfaiyesi 84 araç ve 284 personelle yoğun bir şekilde çalıştı. Yangında 8 Afgan çalışan yaralandı ve hastanede tedavi altına alındılar. Yangın sırasında gökyüzüne yükselen duman UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nin yapıldığı Atatürk Olimpiyat Stadı’ndan bile görülebildi.

Yangın, çevre esnafı tarafından gözlendi ve bir kişi, kaynak işleri sırasında talaşların yakılmasıyla ilgili bir sızıntı olabileceğini söyledi. Ancak yangının nedeni halen araştırma altında. İtfaiyenin mücadelesi sonucunda, yangın 31 saat kadar devam etti ve nihayetinde kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri, gece boyunca iç kısımlarda soğutma çalışmaları yaptı.

Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Başkan Vekili Taner Kaboğlu, yangının nedeni hakkında farklı sebepler olabileceğini öne sürdü. Yangına akıllı söndürme sisteminin bulunmaması, depolanan malzemelerin yanıcılığı, şaftlarda koruma bulunmaması ve yeterli denetimin olmaması gibi nedenler bu yangının büyüklüğü için etken olmuş olabilir. Ancak, binanın taşıyıcı kolonlarının yıkılması kesinlikle normal bir durum değil.

İstanbul İtfaiyesi’nin çabaları sayesinde, yangın kontrol altında tutuldu ancak yangının neden kondugu ve yangın sırasında yaralanan Afgan çalışanların durumu hakkında daha fazla ayrıntı açıklanmadı.