İstanbul’da Değişim ve Yenilenme Tartışmaları Devam Ediyor

İmamoğlu: Değişimin lideri olmak istiyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi öncesinde İstanbul’daki CHP’li ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Şişli ve Büyükçekmece belediye başkanlarının ev sahipliğinde yapılan toplantıya 12 belediye başkanı katıldı. Yurtdışındaki bir başkanın online bağlantısıyla toplantıda 14 belediye başkanından 2’si mazeretleri nedeniyle yer alamadı.

Toplantıda İmamoğlu, değişim ve yenilenmenin önemine vurgu yaparak, yerel seçimlere de olumsuz etkisi olacağını dile getirdi. Kendi durumu için ise, “Ben ne kurultayın k’sından, ne adaylığın a’sından söz ediyorum, bunlardan söz etmiyorum, ben değişimden söz ediyorum, ben değişimin lideri olmak istiyorum” dedi. Belediye başkanları ise “Seçimlere kısa bir süre kaldı. Artık bütün gücümüzle seçimlere odaklanmamız gerekiyor” diyerek İstanbul’u yeniden kazanacak aday olarak İmamoğlu’na destek mesajı verdiler.

İddialara göre, İmamoğlu ayrıca İstanbul’daki ilçe başkanlarıyla da bir araya gelecek ama belediye başkanlarına, İstanbul’daki örgütün patronu Canan Kaftancıoğlu’nun davet edilmemesi ve başkanların bu toplantıya gitmemeleri yönünde baskı yapıldığı öne sürüldü. Ancak CHP kaynakları bu iddiaları yalanladı.

Öte yandan, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun önceki günkü görüşmesinde değişim talebi de konuşuldu. Kılıçdaroğlu, değişim için önemli adımlar attıklarını ve kongre sürecinin işlediğini ifade ederek, “Değişimden sizin kastınız ne?” diye sordu. İmamoğlu ise toplumun beklentisinin değişim olduğunu vurgulayarak, “Ben değişimin, bunun nasıl olabileceğinin çalışmasını yapıp size getireyim” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun danışman ve başdanışman olarak atadığı 20 kişinin görevlerine son verdiği de gelen haberler arasında. Kararın, 4 Haziran öncesini kapsadığı ve milletvekili seçilerek diplomasi başdanışmanlığına getirilen Namık Tan’ın bu karardan etkilenmediği belirtildi. Ayrıca, Kılıçdaroğlu örgüt yönetimine eski Grup Başkanvekili Engin Özkoç’u “Örgütlerden Sorumlu Koordinatör Başdanışman” olarak getirdi.