İYİ Parti 3. Olağan Büyük Kurultayı İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor

İYİ Parti’de değişiklik beklentisi

İYİ Parti, 24 Haziran Cumartesi günü yapılacak 3’üncü Olağan Büyük Kurultay çalışmaları için harekete geçti. Genel Başkan Meral Akşener, seçimler öncesinde düzenlenen ilçe ve il kongrelerinin ardından 22 Mayıs tarihinde, 3’üncü Olağan Büyük Kurultayın 24-25 Haziran tarihlerinde yapılacağını duyurdu. Başkanlık Divanı üyeleriyle sık sık toplantılar düzenleyen Akşener, önce 28’inci dönem milletvekilleri, sonra il başkanları, belediye başkanları ve en son olarak da Genel İdari Kurul üyeleriyle bir araya geldi.

Genel Başkan Meral Akşener, öneri ve eleştirileri dinledikten sonra aday olmak isteyenlere çağrıda bulundu. Blok listeyle delegelerin karşısına çıkması beklenen Akşener, 50’si asil, 25’i yedek olmak üzere 75 kişilik Genel İdare Kurulu’nda önemli değişiklikler yapacağı konuşuluyor. Parti yönetiminde yapılacak değişikliklerle ilgili detaylar merakla beklenirken, Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ilk desteği veren isim oldu. Zorlu, “İYİ Parti ailesi liderimiz Meral Akşener’in etrafında kenetlenerek ülkemizin içine sokulduğu çıkmazdan kurtuluşu ve yeni yol haritasını müjdeleyecektir” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin henüz aday çıkarmadığı İYİ Parti’de Kurucular Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ve Genel İdare Kurulu’nda görevli olduğu öğrenilen Ethem Baykal, Arzu Önşen, İsmet Koçak ve Adil Erkoç gibi isimler, en büyük muhalefetin öncüleri olarak öne çıkıyor. Şaşırtıcı bir çıkışla da Ethem Baykal, katıldığı bir programda “Meral Hanım torunlarına hasret kaldı, torun sevsin” ifadelerini kullanarak dikkatleri üzerine çekti.