“Şiddetli Yağış, Samsun ve Denizli’de Su Baskınlarına Sebep Oldu”

Yine sel vurdu

Samsun’da, dün geceden bu yana etkili olan sağanak yağış birçok noktada su baskınlarına sebep oldu. Sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte zorlandı. Dereler taşarak bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Belediye ekipleri, su baskınlarına karşı çalışmalarına başladılar. Tramvay seferleri iptal edildi ve vatandaşlar işlerine gitmekte güçlük çektiler. Atatürk Bulvarı’nın bir bölümü, su birikintileri nedeniyle trafiğe kapandı. Yaklaşık 1 saat sonra, belediye ekiplerinin müdahalesi ile tıkanan mazgallar ve kanallar açıldı.

Yağışın şiddeti hakkında bilgi veren Samsun Üniversitesi’nden Doç. Dr. Meral Demirtaş, “Normalde bir ayda almamız gereken yağmurun, 5 saat içinde yağması, yağışın şiddetinin büyüklüğünü ortaya koyuyor” dedi.

Atakum ilçesinde, bir binanın otoparkında yağış nedeniyle çökme meydana geldi. Çöken bölümdeki park halindeki araçlar zarar gördü ve otoparkı çevreleyen istinat duvarları da yan yattı.

Canik ilçesindeki Eski ve Gülsan Sanayi Siteleri, sel suları altında kaldı. Yüzlerce dükkan su bastı ve bazı esnaflar kayıklarla ulaşım sağlamak zorunda kaldılar.

Denizli’de ise, önceki gün Meteorolojinin uyardığı şiddetli yağış, Denizli-Afyonkarahisar karayolunun Sarıkavak mevkisinde can kaybına neden oldu. Şiddetli yağış sel ve heyelanlara sebep oldu ve tepelerden akan tonlarca toprak karayoluna indi. Heyelan altında kalan iki araçta sıkışan 4 kişiden biri hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri, diğer iki kişiyi kurtarmayı başardılar. Ulaşıma kapanan Afyonkarahisar-Denizli karayolu için temizlik çalışmaları gece boyunca sürdü.

Denizli-Afyonkarahisar karayolundaki sel ve heyelan nedeniyle, toprağın altında kalan araçlar için arama-kurtarma çalışmaları yapıldı.