İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Başkanlık Divanı Toplantısında Kongre Hazırlıklarını Ele Aldı

İYİ Parti ittifakın geleceği için sinyal vermedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Başkanlık Divanı tarafından toplanan seçim sonuçları değerlendirme toplantısına öncülük etti. Geçtiğimiz gün gerçekleşen toplantıda, 24-25 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan partinin 3. Olağan Kurultayı’un hazırlıklarını da ele aldılar.

Toplantıda Akşener, Başkanlık Divanı’nın üyelerinin görüşlerini dinlerken, seçim sürecindeki Altılı Masa partilerinin yaptığı yanlışları da konuştular. Ayrıca 24-25 Haziran’da gerçekleştirilecek olan kongre sürecinin önemi de toplantıda tartışıldı.

Kongre öncesinde parti içerisinde muhalif hareketlerin olabileceği düşünüldüğü ancak sonuca ulaşılamayacağı ifade edildi. Ancak toplantıda Genel Başkan Akşener’e istifa çağrısı yapıldığı iddia edildi.

TBMM’de kaydını dün yaptıran İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Millet İttifakı’nın geleceği hakkında bir soru üzerine “Şu an için bir şey söylemek mümkün değil. Onlar yetkili kurullarda görüşülecek ve karara bağlanacak hususlar” dedi. Dervişoğlu ayrıca, CHP listelerinden seçime giren ittifak partilerine mensup milletvekillerinin istifa kararı aldıklarının hatırlatılması üzerine “Bunun hakkında net bilgiye sahip değilim, ancak bu, TBMM’de yeni bir aritmetik oluşacağına işaret ediyor” şeklinde konuştu.