İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Seçim Çalışmalarına Hız Verdi Ve Kurultay Tarihi Belli Oldu

Akşener’den ‘denge’ uyarısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Şaşkınbakkal Seçim İrtibat Bürosu’na yaptığı ziyarette Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’yla birlikteydi. Akşener, Bağdat Caddesi’nde vatandaşlara hitaben yaptığı açıklamada, “Hepimiz vakit kaybetmeden çalışmamız lazım. Ne olur akrabalarınızı arayın, hangi şehirde ise. Gönüllerine girin, gönüllerini alın ve 13. Cumhurbaşkanı olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçilmesini sağlayın” çağrısında bulundu. Akşener, Cumhur İttifakı’na yakın isimlerden Ümit Özdağ’ın desteğine de değinerek, “Değerlendirmeyi yapacak olan Sayın Özdağ’a 5.3 oy vermiş seçmendir. Bu seçmenler Sayın Erdoğan’ı desteklemeye mi gideceklerdir yoksa bir denge unsuru olarak tutum mu alacaklardır, onu bilmiyoruz” diye konuştu.

İYİ Parti’nin 3’üncü Olağan Kurultay’ın tarihi 24-25 Haziran olarak belirlendi. Genel Başkan Akşener, konuyla ilgili Genel Sekreterliğe yazdığı bir yazıda, “Parti tüzüğümüzün 37’nci maddesinin Genel Başkanlık sıfatıyla şahsıma verdiği yetkiye istinaden Genel Başkan, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu organlarının seçimi ve tüzük değişikliğini içeren 3’üncü Olağan Kurultayı’nın 24-25 Haziran tarihlerinde yapılmasını gerekli gördüm” ifadelerini kullandı.
Akşener’in çağrısıyla birlikte, İYİ Partili vatandaşlar çalışmalarını arttırarak 13. Cumhurbaşkanı seçimi için destek sağlamaya odaklanacaklar. Aynı şekilde, ülkeyi tekrar kuruluş ayarlarına geri döndürmek ve Atatürk’le kavga ile Cumhuriyet’i yeniden hayata geçirmek için de mücadelelerini sürdürecekler.