İYİ Parti Lideri AKŞENER, Giresun’da Yaptığı Konuşmada Seçmenleri Sandığa Davet Etti

Akşener: Ayıptır, sizi de bir ana doğurdu

AKŞENER, Giresun Atapark’ta düzenlediği mitingde seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Aktif siyasetin içinde bulunduğu 30 yıllık süreçte, 50 yıllık bir siyasi hafızaya sahip olduğunu belirten AKŞENER, bu seçimlerin öncekilerden farklı olduğunu ifade etti. Seçim sürecinde, kendisine yöneltilen kötü sözler, tehdit ve iftiraların arttığını söyleyen AKŞENER, “Seçmen hepimizin velinimetidir. Ancak, Cumhurbaşkanı, seçimleri kaybedeceğini anlayınca birçok hakaret içeren söylemlerde bulundu. Ayrıca, Sayın Kılıçdaroğlu için de ayıp bir pankart açılmış; ‘Karı gibi mutfaktan çıkmayan değil, arı gibi çalışan lider istiyoruz’ yazıyormuş. Bu tür hakaret içeren söylemler kabul edilemez.” dedi.

AKŞENER, seçim sürecinde ortaya atılan iddialardan biri olan “erkeklerin hayvanlarla evleneceği” yönündeki iddiaları da eleştirdi. “Bu söylemlerin kabul edilemez olduğunu belirtmek isterim. Allah rızası için, 14 Mayıs’ta sandığa giderek bir oy Meral’e, bir oy Kemal’e vererek, bu ucube sistemi bitireceğiz.” şeklinde konuştu.

AKŞENER, seçimleri kazandıklarında herkesin başını secdeye koyacağına dair söylemlere de işaret etti. “Kul hakkı yediniz, kul hakkı. Nasıl secdeye koyacaksınız alnınızı, nasıl yüzleşeceksiniz?” şeklinde konuştu.

Mitingde, gençlerin Meksika’ya gittiği iddialarına da değinen AKŞENER, “Giresun’dan gençler Meksika’ya gidiyorlar. Ayıptır bu güzel şehirden gençlerin Meksika’ya gitmesi. Yargı nefes alacak, israf son bulacak, harama el uzatmak son bulacak, hırsızlık bitecek. Ev kadınlarımıza 2 bin 500 TL her ay ödeme yapacağız. Çalmayacağız, çaldırmayacağız, kul hakkına el uzatmayacağız.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Son olarak, 14 Mayıs’ın Anneler Günü olduğunu hatırlatan AKŞENER, kendisinin de bir anne olduğunu belirterek, tüm kadınları oy vermeye çağırdı ve bu seçimin, yargının, israfın, hırsızlığın ve hak ihlallerinin son bulması için son şans olduğunu ifade etti. AK Partili ve MHP’li seçmenlere de seslenen AKŞENER, Sayın Kılıçdaroğlu’na ve İYİ Parti’ye oy vermelerini istedi.