Muharrem İnce: “Memleket Partisi Meclis’te Kesinlikle Yer Almalı”

İnce: Ben olmasam Erdoğan ilk turda kazanıyor

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, önemli bir açıklama yaptı. İnce, “Memleket Partisi’nin Meclis’te kesinlikle yer alması gerekiyor. Kılıçdaroğlu, yüzde 60’lık bir oyla seçimleri kazanabilir mi? Belki de ben mi engel oluyorum, önünü mü tıkıyorum yoksa yardımcı mı oluyorum?” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce, kendisinin ve partisinin oy aldığı kesimin ne Erdoğan’a ne de Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini belirterek, “Muharrem İnce ve Memleket Partisi’ni devre dışı bırakınca, hepsi muhalefete kaymıyor. Böyle bir dünya yok.” diyerek görüşlerini dile getirdi.

21 yıldır Erdoğan’ın yenilemediğini hatırlatan İnce, trollerin kendisine karşı saldırmasının utanç verici olduğunu söyledi. “Beni engelleyerek kazanılamayacak bir seçim olduğunu düşünüyorsunuz. Ama yanılıyorsunuz. Benim sayemde seçim ikinci tura kalacak ve hata yapıyorsunuz. Eğer ben olmazsam, Erdoğan birinci turda seçimi kazanacaktır” şeklinde konuştu.

İnce’nin, Memleket Partisi’nin Meclis’teki yerini savunan bu açıklamaları, siyasi arenada tartışmalara sebep olacak gibi görünüyor.