“Izmir Depremi Davası: Bayraklı’daki Apartman Faciasında Tutuklu Sanıkların Duruşması Devam Ediyor”

Rıza Bey Apartmanı davasında sanık: Binayı delik deşik etmişler

Ege Denizi’nde gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Bayraklı ilçesindeki 8 katlı Rıza Bey Apartmanı’nda hayatını kaybeden 36 kişiyle ilgili soruşturma devam ediyor. İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan davada, 4 tutuklu ve 9 kişi hakkında 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ayrıca, Bayraklı Belediyesi’nin fen işleri müdür vekili Gamze E. (52) ve Bornova Belediyesi’nin eski İmar Müdürü Mehmet Ali U. (69) hakkında da ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan dava açıldı. Bu iki dava dosyası, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 23’üncü Ceza Dairesi tarafından birleştirildi.

Bugün İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmada, tutuklu sanıklar A.S.B. ve H.H.Ö. SEGBİS aracılığıyla katılırken, diğer sanıklar ve müştekiler de hazır bulundu. Mehmet Ali U., bilirkişi raporlarında kendisiyle ilgili yanlışlıklar olduğunu, binanın yıkılmasıyla ilgili sorumluluğun statik hesaplar ve belediye onayı alan kişilerde olduğunu savundu. Tutuklu sanık yapı müteahhidi H.H.Ö., binanın içinde yapılan tüm işlemlerin yapıldığını ve binanın kendisine ait olmadığını iddia etti. Tutuklu sanık mimar A.S.B. da bina inşaatında sorumluluğunun olmadığını öne sürdü ve bina sahiplerinin binanın durumu hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtti.

Müşteki avukatının sanığın korunduğu iddiası üzerine, mahkeme başkanı tarafsızlığın sorgulanmasını gerekçe göstererek, dosyanın değerlendirilmesi için İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine ve sanıkların tutuklu kalmasına karar verdi.