İzmir’de Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldüren Katil Hala Yakalanamadı

Katil koca 300 gündür firarda

İzmir’de geçen yıl 28 Temmuz’da, boşanma aşamasındaki muhasebeci eşi Ezgi Özarslan Zerkin’in çalıştığı işyerine giden Deniz Özarslan, belinden çıkardığı tabancayla eşinin başına ateş etti ve kaçtı. Ağır yaralanan Ezgi, hastaneye kaldırıldı ancak 11 Ağustos 2020’de hayatını kaybetti. Ancak, katil Deniz Özarslan, aradan geçen yaklaşık 300 günde bile yakalanamadı. Acılı aile ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyeleri birçok şehre, “Ezgi Zerkin’in katili Deniz Özarslan aranıyor” yazılı afişler astılar, ancak sonuç alınmadı.

Gözyaşı döken anne Ziynet Zerkin, Deniz Özarslan’ın yakalanmamış olmasına tepki göstererek, “Bu kadar öfkeli, üzgün ve şaşkınım. Nasıl bir katil yakalanamaz? Kızımı koruyamadıkları gibi katilini de yakalayamıyorlar. Vuranın yanına kâr kalıyor. Canı yanmıyor, ocağına ateş düşmüyor. Bu ülkeyi ne kadar güzel tüketiyoruz. Bu katili bunca zaman kim besliyor, kim yataklık ediyor? Ona yardım edenler, kızımın katilidir. O katilin kaybedecek bir şeyi kalmamıştır, böyle bir hayatın sonunda kaybedecek bir şeyi yok. Tedirginiz. Olayın üzerinden neredeyse 1 yıl geçti. Davası bile daha başlamadı. Ne bekleniyor? Gelişmeler hakkında biz hiçbir şey bilmiyoruz. Bu kişi, ayrıca yurtdışında kırmızı bültenle de aranıyor. Evladımın hayalleri ve gülüşleri yarım bırakıldı” dedi.

Kızının kadın cinayetlerine dikkat çeken her platformda yer aldığını söyleyen Ziynet Zerkin, “Ama kendi de kadın cinayetine kurban gitti” diye konuştu.