Kılıçdaroğlu: “Mağdur olanları sandıkta kazanacağız”

‘Kim alın teri döküyorsa sigortası devletten’

Kılıçdaroğlu: “Mağdur olanları sandıkta kazanacağız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun taşlı saldırıya uğradığı Erzurum’dan sonra ziyaret ettiği Bolu’da, “Taşla sopayla değil sandıkla kazanacağız” mesajını verdi ve herkesin düşüncesine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile gerçekleştirdiği Bolu, Düzce ve Sakarya mitinglerinde, ayrımcılık yapmayacaklarını ve herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı duyacaklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu ayrıca, gençleri sandığa gitmeye davet ederek, otoriter bir yönetimi değiştirerek demokratik bir yönetimi getireceklerini ifade etti. Orman köylülerinin sigorta primlerini devletin ödeyeceğini, orman köylülerinin de sigorta yapabileceğini, işverenlerinin ise Orman Genel Müdürlüğü olacağını söyledi. Vatan ve bayrak konusunda iki kırmızı çizgilerinin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, milliyetçiliklerinin sorgulanmasına karşı olduklarını vurguladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ışık hızında bir dijital altyapı projesi önerdi ve “Dünya ile rekabet edebilmek için Türkiye’nin her köşesine ışık hızında interneti getirmeliyiz” dedi. Aynı zamanda, seçim otobüsüne taş atan gençle ilgili kaynaklar, Kılıçdaroğlu’nun şikayetçi olmadığını ve çocuğun Türkiye’nin evladı olduğunu belirtti.