Konyaaltı Sahili’nde Cankurtaran Ekipleri Göreve Başladı!

Boğulma taklidi yapan erkeklere yalancı çoban uyarısı

Konyaaltı Sahili, yılda milyonlarca turisti ağırlıyor. April ayı itibariyle göreve başlayan cankurtaran ekipleri, Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi’nde, yaklaşık 7.5 kilometrelik alanda, varyant bölgesinden Boğaçayı’na kadar, her 200 metrede bir kurulan 34 kulede hizmet veriyor. Bu 34 kuleden, 7’sinde kadınlar olmak 50 cankurtaran, kıyıda ve denizde vatandaşların can güvenliğini sağlamak için gözlerini bir an olsun sudan ayırmıyor. Görev süresi, sabah 09.00 ile akşam 19.00 arası olan cankurtaran ekipleri, kulelerde gözetleme yapmanın yanı sıra, alan kontrolü ve denize çekilen sınır aşımında uyarılarda da bulunuyor.

Erkekler, kendilerini görünce boğulma taklidi yapabildiğinden dolayı bu güzel cankurtaranların tek şikayeti bu durumdur. Taklitler gerçek olmadığı zaman bile, cankurtaranlar, müdahale etmek zorunda kalabilirler çünkü gerçek bir boğulma vakasından şüphelenebilirler. Bu yüzden, erkeklerin bu takliti yapmaması ve şaka yapmaması önemlidir. Cankurtaranlar, taklitler yüzünden vakit kaybetmek zorunda kalabileceklerini belirterek, üçüncüye kalmadan ve açıkça gerçeği bilmeleri için uyarıyorlar.

Konyaaltı Plajı’nda görev yapan 7 kadın cankurtaran, iyi yüzme becerilerinin yanı sıra teknik donanımlarıyla da dikkat çekiyor. Herhangi bir olumsuz durumda hazırda bekleyen ekipler, muhtemel bir boğulma vakasıyla karşılaştıklarında, 3 dakika içinde kişiyi sudan çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar.