“Mehmet Nazmi Simler, uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle amcasını öldürdü”

Amcasını sokak ortasında pompalı tüfekle öldüren şüpheli, tutuklandı

Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 9 Haziran günü saat 19.00 sıralarında, Mehmet Nazmi Simler ile uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen amcası Burak Simler arasında tartışma başladı. Tartışma, kavgaya dönüşerek sokaklara taşındı. Mehmet Nazmi Simler, pompalı tüfekle amcası Burak Simler’e ateş etti. Göğüs ve karnına isabet eden saçmalar yüzünden Burak Simler ağır yaralı bir şekilde yerde kaldı, Şüpheli ise kaçtı. Olay yerine çağırılan polis ve sağlık ekipleri Burak Simler’e ilk müdahaleyi yaptıktan sonra özel bir hastaneye kaldırdılar. Ancak, tüm müdahalelere rağmen Simler kurtarılamadı.

Olayın bir görgü tanığına göre, “Mehmet Nazmi Simler ve amcası Burak Simler arasında bağımlılık meselesinde anlaşmazlık vardı. Mehmet, amcasının kötü muamelesinden şikayet ediyordu”. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüpheli Mehmet Nazmi Simler’i, olay yerine yakın bir sokakta, suç aleti olan pompalı tüfekle yakaladı. İfadesinde Simler, “Uyuşturucu kullanıp, aileme ve akrabalarıma kötü muamelede bulunuyordu. Tartışma sırasında bana bıçakla saldırdı. Ben de pompalı tüfekle ateş açtım” dedi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet Nazmi Simler, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaşanan olay, aileler arasındaki kavgaların uyuşturucu bağımlılığı üzerindeki etkilerini piyasaya yüksek sesle dile getirirken, sokağa taşan olayların ne denli tehlikeli hale gelebileceğini bir kez daha gözler önüne seriyor.