“MİT, İzmir Adliyesi Saldırısı Katil Zanlısını Irak’ta Etkisiz Hale Getirdi”

Fethi Sekin'in şehit olduğu saldırının talimatını vermişti... Etkisiz hale getirildi

MİT, terör örgütleri ile mücadelesine bir yenisini ekledi. 2017 yılında İzmir Adliyesi saldırısı sonucunda hayatını kaybeden polis memuru Fethi Sekin’in katil zanlısı olarak aranan PKK/KCK’nın sözde sorumlularından Abdulkahar Karasaç, Irak’ın kuzeyindeki bir operasyonla etkisiz hale getirildi. MİT’in hedef listesinde olan Abdulkahar Karasaç’ın bulunduğu yerler, sahadaki ajanları ve MİT yetkililerinin koordinasyonuyla yakın takibe alındı ve sonunda Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi.

MİT’in yaptığı araştırmalar sonucu, Abdulkahar Karasaç’ın PKK/KCK’nın özel güç sorumlularından olan Alişer Çiya kod adını kullanan biri olduğunu belirledi. Karasaç’ın örgütün özel güç birimi içinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği ve örgüt tarafından kullanılan hava araçlarını geliştirdiği de tespit edildi. MİT, terörden arananlar listesinde de gri kategoride yer alan Abdulkahar Karasaç’ın terör örgütüyle ilişkisi olduğunu ve çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

MİT, ülkemize yönelik saldırıların düzenlenmesi için çalışmalar yürüten Abdulkahar Karasaç’a yönelik bilgi toplaması amacıyla sahadaki ajanlarını yönlendirdi. Karasaç’ın uzun süren takip faaliyetleri sonucu Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyon ile etkisiz hale getirildi.

MİT kaynakları, Türkiye Cumhuriyeti ve güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen eylemlerde yer alan teröristlerin MİT’in radarına takılacağını ve mutlaka bir gün MİT tarafından cezalandırılacağını vurguluyor. Güvenlik güçlerimiz, terör örgütleriyle mücadelesine kararlılıkla devam ediyor.