Meral Akşener, Millet İttifakı’nın Tutum Aldığı Yetkiyi Kılıçdaroğlu’nun İyi Kullandığını Söyledi

Akşener: Kılıçdaroğlu’na yetki verdik hayırlı olsun

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul’da gerçekleştirdiği seçim çalışmalarına devam ederken, gençlerle bir araya geldi. Gençlerle gerçekleştirdiği sohbet sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Akşener, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Millet İttifakı’ndaki cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararına yönelik verdiği yetki hakkında konuştu. Akşener, “Seçim dayanıklılığı Pazar günü test edildi. Salı günü partimizde Sayın Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Ümit Özdağ ve Hasan Ali Türkmen ile bir araya geldik. Bu toplantıda, onlarla ilişki kurarak istekleriyle ilgili tutum almak için yetki verdik. Millet İttifakı’nın mutabakat metniyle çelişen bir şey yoktu. Kılıçdaroğlu yetki verdik ve yerine getirdi. Yararlı bir iş oldu,” şeklinde konuştu.

Akşener ayrıca, Ümit Özdağ’ın Suriyelileri İçişleri Bakanlığı üzerinden geri gönderme iddiaları hakkında da görüşlerini açıkladı. Akşener, “Benim yorumum yok çünkü Millet İttifakı olarak bakanlık konusunu hiç konuşmadık. CHP ve İYİ Parti seçimlerde ayrı ayrı yarışmışlardır. Seçimler sonrasında CHP ve İYİ Parti bir araya gelecek ve görev dağılımı yapacaklar. İçişleri Bakanlığı üzerinden görevlendirme yapılması durumunda bile, saygı göstereceğim,” şeklinde konuştu.

Son olarak, ikinci turda vatandaşlardan oy isteyen Akşener, Kılıçdaroğlu için harama el uzatmayacağı kefili olduğunu vurguladı.