Millet İttifakı’nın Adapazarı Mitingi: İktidarın Yapamadıkları ve Vatandaşların Beklentileri

Kılıçdaroğlu: Bizim milliyetçiliğimizi sorgulayacak kişi daha anasından doğmadı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adapazarı Demokrasi Meydanı’nda yapılan mitingde yaptığı konuşmada hizmetlerinin, oy vermeyenleri ötekileştirmeden ve ayrımcılık yapmadan hizmetlerle pişman etmek istediğini vurguladı. Kamuoyunda “illet, zillet, vatan haini” gibi kelimeler kullanılarak toplumun parçalandığının altını çizen Yavaş, bunun yanlış olduğunu söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Erzurum’da taşlı saldırıya uğramasına rağme duygusal bir konuşma yapıp, sevgiyle kucaklaşma çağrısında bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iktidarın yapamadığı işler ve çiftçilerin yaşadığı sorunlar gibi konulara odaklanırken, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi ve “devlet, zenginleşme aracı değildir” dedi.

Son olarak Kılıçdaroğlu, kendini eleştirenlere yönelik konuştu ve kendisini cumhurbaşkanı olarak görmek istemeyen beşli çetelerin ve uyuşturucu baronlarının varlığından bahsetti ve onlarla mücadele edeceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, halkın hakkını korumayan iktidarları eleştirirken, vatandaşların haklarını korumak için sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi.