Öğrenci Y.K.’nın Okuldan Ayrılma Hikayesi

Eski okulundaki çardağı ateşe vermiş

Y.K. isimli 17 yaşındaki 12. sınıf öğrencisi, Disiplin Kurallarına Aykırı İlk Hareketinden Dolayı Okuldan Ayrıldı

İstanbul’da bulunan Final Akademi Anadolu Lisesi öğrencisi olan Y.K., okul içinde disiplin kurallarına aykırı davranışlar sergileyerek okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Y.K.’nın eylül ayında okulda sigara içtiği ve aynı gün okul bahçesinde çocukların dinlenmesi için yapılan çardağı ve bahçedeki ağaçları yaktığı iddia edildi.

Y.K, daha önce Eyüpsultan’da bulunan kapanan bir özel okulda öğrenci olarak eğitim görmüş, ardından Refhan Tümer Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne geçmişti. Kısa bir süre sonra bu okuldan da ayrılan Y.K, Eyüpsultan Özel Final Akademi Anadolu Lisesi’ne nakil olmuştu. Ancak burada da sorunlar yaşayan Y.K, müdürle karşı karşıya gelerek okuldan ayrıldı.

Refhan Tümer Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden bazı öğretmen ve öğrenciler, Y.K ile ilgili yaşananları şöyle anlattı: “Okulumuza, başka özel okuldan nakille geldi. Bahçemizde bulunan çardağı ve ağaçları yaktı. Eylül’deki olaydan sonra kasım ayında okulumuzdan ayrıldı.” Y.K’nın uyuşturucu madde kullanabileceği yönünde duyumlar alan diğer öğrenciler de endişelerini dile getirdi.

Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Özel Öğretmenler Sendikası, yaşanan olayın ardından protesto için okulun önünde toplandı. Sendikalar, olayı kınayarak cezaların artırılmasını talep etti.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, sendikaların temsilcileriyle yaptığı toplantıda şunları belirtti: “Meslektaşlarımıza karşı işlenen bu tür çirkin suçların son bulması için gereken önlemleri almak zorundayız. Bakanlık olarak yeni bir kanun tasarısı hazırlıyoruz. Bu taslakta, bu tür suçlara karşı cezaların artırılması ve hapis cezalarının ertelenmemesi gibi önlemler yer alacak.”