Örgüt Liderine Ağır Hapis Cezası İsteniyor

‘Yenidoğan çetesinin’ yüzlerce yıl hapsi istendi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığından Sarsıcı İddianame: Örgüt Liderine 582 Yıl Hapis Cezası İsteniyor

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, örgüt lideri olduğu öne sürülen tutuklu şüpheli Dr. Fırat Sarı hakkında “Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “Nitelikli dolandırıcılık”, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “Resmi belgede sahtecilik” suçlarından 177,5 yıldan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteniyor. Başka bir örgüt yöneticisi Dr. İlker Gönen ile ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’e de benzer şekilde ağır hapis cezaları talep ediliyor.

İddianamede, bebeklerin ölümüne ilişkin suçlamalarla 18 şüpheli hakkında da “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi” suçundan 10 ila 437,5 yıl arasında hapis cezası isteniyor. Diğer şüpheliler hakkında da benzer suçlardan cezalar talep ediliyor.

Hastanelerin ve bağlı olduğu şirketlerin dolandırıcılık yoluyla maddi menfaat sağladığı belirtilen iddianamede, tüzel kişilere güvenlik tedbiri uygulanması, hastanelerin kapatılıp mal varlıklarına el konulması talep ediliyor.

Öne sürülen iddialarda, şüpheli Fırat Sarı’nın liderliğindeki “Yenidoğan suç örgütü”nün hemşireler ve hemşire yardımcıları aracılığıyla sağlık hizmeti verdiği ve bu durumun bebek ölümlerine neden olduğu ifade ediliyor. Ayrıca, şablon raporlar ve usulsüz uygulamaların yapıldığı belirtilerek şüphelilerin tıbbi yöntemlerden uzaklaştığı iddia ediliyor.

İddianamede yer alan aile ifadelerinde, ölen bebeklerin trajik hikayelerine de yer veriliyor. Bir aile, hamilelik sürecinde yaşadıkları sıkıntıları anlatırken, hastane skandalını gözler önüne seriyor. Hakan H. isimli şahıs, eşinin sezaryen doğuma zorlandığını ve bebeğe anne karnından iğne yapılarak müdahale edildiğini belirtiyor.