“Öztrak: Sığınmacılar Ülkenin Sosyal ve Ekonomik Dengelerini Çatırdatıyor”

CHP'li Öztrak: Bu seçimde 'kırıldım', 'küstüm' yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, ekonomideki son gelişmelere ilişkin düzenlediği basın toplantısında, sadece 2021 yılında Irak, İran, Özbekistan, Suriye ve Afganistan kaynaklı olarak kayıt altına alınmış 252 bin 432 sığınmacının Türkiye’ye geldiğini açıkladı. Ayrıca, kaçak yollarla geçenleri de hesaba katmadıklarını belirtti. Öztrak, sığınmacıların ekonomik ve sosyal dengeleri sarsarak, ülkenin sosyal, kültürel ve ekonomik alt yapısını çölleştirdiğini söyledi. Demografik yapıların tehdit altında olduğunun altını çizdi. Öztrak, sandıkta seçmenlerin sığınmacıları artıran ve ülkeyi uçurumun kenarına getiren zihniyeti oylamasını istedi. Seçimlerde, ülkenin namusu olan sınırların korunmasını ve geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin en kısa zamanda evlerine dönmesini savunanlara oy verilmesi gerektiğini belirtti.

Öztrak, seçimden sonra kredi limitlerine sınır getirildiğini ve kredi kartlarından nakit çekimlerinin ve kuyum harcamalarının baskılandığını söyledi. Ancak, artık ekonomik sorunların yama tutmadığını ve vatandaşların bankalardan kredi almakta zorlandığını belirtti. AK Parti’nin “komplo” diye bağırdığını ve Merkez Bankası’nın geri çekildiğini kaydetti. Öztrak, “Bazılarının banka hesaplarını ele geçirmeye çalışırken, halkın bankalardan parasını çekmek için uzun kuyruklarda beklemesi gerekiyor. Bu kötü yönetimin sonucudur” dedi.

Seçimlere hazırlanan Öztrak, halkın ilk turda kimseye oy vermemesi ve hükümetin liderinin seçimleri kazanamaması nedeniyle, ikinci tur için yeni bir sayfa açıldığını söyledi. Öztrak, Türk halkından, 28 Mayıs’ta yeni bir başlangıç için oylarını Kemal Kılıçdaroğlu’na vermelerini istedi.