Süleyman Soylu: Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi Birleştirerek Herkesin Özgürce Hareket Etmesini Sağladı

Soylu: Tayyip Erdoğan fırsatını Türkiye kaçırmamalı

İçişleri Bakanı ve aynı zamanda Ak Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu, Kazım Karabekir Mahallesi’nde düzenlenen Mahalle Buluşmaları etkinliğinde vatandaşlarla bir araya geldi. Soylu, konuşmasında Türkiye’de yaşanan zor dönemlere değinerek, “Geçmişte hepimiz yaşadık. Bir anne evladını yetiştirip subay yaptı. Oğlu düğününe gitmek istediği Orduevi’nin kapısında bekletildi. Bir anne evladını askere gönderdi. Oğlu yemin törenine gitmek istedi, kapının önünde bekletildi. Tayyip Erdoğan’dan önce bizim aklımız mı felçliymiş? Üzerimize deli gömleği mi giydirdiler? Türkiye’yi yöneten hiç kimse cesaret edemedi. Ancak Tayyip Erdoğan cesaret etti ve hepsini sildi süpürdü Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı.

Soylu, Türkiye’nin doğusunda ve güneydoğusunda yaşayan insanların korku içinde başka bir yere gitme cesaretine sahip olamadıklarına dikkat çekti. Fakat Tayyip Erdoğan’ın bu bölgelerle batıyı birleştirerek, Türkiye’deki herkesin özgürce kendi plakasıyla hareket edebilmesini sağladığını belirtti. Soylu, “Bugün, herkes Tayyip Erdoğan’ın Türkiyesi’nde kendi plakasıyla özgürce evine her yere gidiyor” dedi.

Ayrıca Soylu, “Bana ‘Çok çalışıyorsun, gece gündüz uyumuyorsun’ diyorlar. Şunu söyleyeyim ben sizin evladınızım. 7 yıldır nerede uyuduğumu bilmiyorum. Bazen Gabar Dağı yatağım oldu. Bazen Kato Dağı yatağım oldu. Bazen Giresun’un Dereli’si yatağım oldu. Bazen Kastamonu Bozkurt’u yatağım oldu” diyerek, sadece milletimize, milletimize mahcup olmamak ve Tayyip Erdoğan’a güven sarsılmadan çalıştığını vurguladı.

Soylu aynı zamanda, “Tayyip Erdoğan fırsatını Türkiye kaçırmamalı, bizler kaçırmamalıyız” diyerek, Türkiye’nin ellerindeki fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğinin altını çizdi.