Sultangazi’de Silahlı Saldırıya Uğrayan Derya Muslu, Eski Eşi Tarafından Televizyon Kostümü Giyerek Tehdit Edilmişti

Ölümden biber gazı kurtardı

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde, kendisine yönelik tehditler nedeniyle savcılığa gitmek için evinden çıkan Derya Muslu (46), eski eşi Muzaffer Meral (63) tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda, Derya’nın karnına isabet eden kurşunla yaralandı. Yaklaşık üç yıldır ölüm tehditleri aldığını ve uzaklaştırma kararı olduğunu ifade eden Derya, saldırıdan saatler önce gece karakola gitmiş ancak çare bulamamıştı.

Meral, saldırı sonrası olay yerinden kaçtı ancak kısa sürede yakalandı ve tutuklandı. Yaşadığı dehşet verici olayı anlatan Derya Muslu, hala büyük bir korku içinde olduğunu ve kendisini öldürmek için geldiğine emin olduğu eski eşinden korunmak istediğini belirtti.

Gece saatlerinde Meral’in kendisine silahlı fotoğraflar attığını, kendisini öldüreceğini ve kesileceğini söylediğini ifade eden Derya, polise başvurduğunu ancak kaygılarının artarak devam ettiğini anlattı. Saldırının sabah evden çıkarken gerçekleştiğini belirten Muslu, Muzaffer Meral’in yüzüne bibergazı sıktığını, aksi halde hayatta kalamayacağını dile getirdi.

Korku dolu anlarını anlatan Derya Muslu, hala çaresiz hissettiğini söyledi. Üç yıldır alınan tedbirlerin ne yeterli ne de çözücü olduğunu belirten Derya, saldırının ardından başka numaralar üzerinden de tehdit mesajları aldığını anlattı. Adaletin yerini bulmasını ve Muzaffer Meral’in ağır ceza almasını talep eden Derya, artık başkalarının kendisine yardım etmesini umut etmemekte ve yalnız başına mücadele etmek zorunda hissetmektedir.