Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Çalışan Kadın Güvenlik Görevlisi Cinsel Taciz ve Şantaj İddiasıyla Amirine Dava Açtı

Amirlik gitti yeri değişti! Cinsel taciz ve şantaja 6 yıl istendi

Ankara’da, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Söğütözü kampusunda güvenlik görevlisi olarak çalışan Yeliz R. (32), amiri Yılmaz A.’nın (37) cinsel taciz ve şantajına maruz kaldığını iddia ederek, 2022 yılında suç duyurusunda bulundu. Yeliz R, güvenlik amiri Yılmaz A.’nın kendisini cinsel taciz ve şantajla karşı karşıya bıraktığını iddia etti. Şikâyetinde, amirinin kendisini kolundan tutup öpmeye çalıştığını, “Evde yalnız kalıyorsun, beni ne zaman çağıracaksın, başına vurmuştur” ve “Niye etek giyiyorsun, milleti azdırıp tahrik mi etmeye çalışıyorsun, çok istiyorsan akşam seni söndürmeye geleyim” sözleriyle kendisine saldırdığını belirtti. Yeliz R., ayrıca şikâyet dilekçesinde idareye şikâyet edeceğini söylemesi üzerine amirinin, “Arkam sağlam bana bir şey olmaz, senin hakkında tutanak tutup seni atarım” tehdidinde bulunduğunu da iddia etti.

Savcılık, güvenlik amiri Yılmaz A.’nın ifadesini alarak, soruşturma başlattı. Şüpheli, WhatsApp üzerinden mesajlar attığını ancak taciz amaçlı olmadığını ve işle ilgili olduğunu savundu. Ancak savcılık, suçlamaları reddetmesine rağmen Yılmaz A. hakkında “Nitelikli cinsel taciz ve şantaj” suçlarından 6 yıla kadar hapis cezası talep etti. İlk duruşma kasım ayında yapılacak.

Yılmaz A.’nın birim amirleri tarafından görev yerinin değiştirildiği ve amirliğinin alındığı ifade edildi. Taciz ve şantaj davaları son zamanlarda giderek artmakta, kamu çalışanlarının maruz kaldığı tacizlerin açığa çıkarılması ve adaletin sağlanması için ilgili kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarından daha fazla çaba bekleniyor.