Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık İstifa Etti

Çadır satışı istifa getirdi! Kızılay Başkanı görevini bıraktı

Türk Kızılay Yönetim Kurulu’nun dünkü olağanüstü toplantısında Genel Başkan Kerem Kınık, istifasını sunarak konuştu. Yönetim kurulu tarafından desteklenen Kınık’ın istifası kabul edildi ve ardından olağanüstü genel kurul kararı alındı. Türkiye Kızılay Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Oybirliğiyle alınan karar çerçevesinde, 1. Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Tüzük gereği Olağanüstü Genel Kurul’a kadar Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine vekalet edecektir” denildi. Kerem Kınık, 2016’dan bu yana genel başkanlık görevini yürütüyordu.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Ahbab Derneği’ne Türk Kızılay’ın çadır satması olayıyla gündeme gelen ve Türkiye’nin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Kerem Kınık 7 yıldır Türk Kızılay’ın liderliğini yapıyordu. Kerem Kınık’ın istifası sonrasında sosyal medya hesabında “Rabbim, gireceğim yere dürüstlükle girmemi, çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla, bana tarafından yardım edici bir güç ver” ayetini paylaşması dikkat çekti.

Deprem Araştırma Komisyonu’ndaki bir sunumunda istifa edip etmeyeceğine yönelik kendisine sorulan soruya Kınık, “Kızılay başkanı istifa ettiğinde tüzük gereği genel kurula gidilmesi gerekir. Kızılay’ın idari işleri durur ve kaotik bir durum oluşur” yanıtını vermişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gençlerle buluşmasında “Kızılay’ın çadır satması” ile ilgili gelen soruya “Bu konu beni ciddi manada üzmüştür. Kızılay, çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Biz Kızılay’ı çadır üretiminde sürekli aktif hale gelmesi için teşvik ettik. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en ufak bir probleminin olmaması gerekir” ifadelerini kullanmıştı.