“Türk Mitolojisi İle Yaratılan Fantastik Dünya: ‘Kehanetteki Çocuk-Suzan Orto'”

Yapay zekâ resimli kitap

Destek Yayınları tarafından basılan “Kehanetteki Çocuk-Suzan Orto” kitabı, okurlarını fantastik bir evrene davet ediyor. Kitap, cesur bir kız çocuğunun maceralarını konu alıyor. Yazar, Ortoköy adında farklı bir dünyada geçen hikayesi Türk mitolojisinden esinlenerek kurgulamış. Kitapta, mitolojik karakterler ve figürler de yer alıyor. Yazar, kitabın görselleri için yapay zeka kullanmış ve sonuçtan çok memnun kalmış.

“Kehanetteki Çocuk-Suzan Orto” şu anda İngilizce çevirisi tamamlanmak üzere, ayrıca Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Fransızca ve Japonca çevirileri de yapılıyor. Yazar, hedefinin dünya genelindeki gençlerin Türk mitolojisini tanımasını sağlamak olduğunu belirtiyor.

Yazarın okuyucuları için yaptığı özel çalışmalardan biri de web sitesini hayata geçirmesi oldu. Web sitesi, fantastik dünyanın devamlılığını sağlamasının yanı sıra, kitap hakkında fikir veren unsurlar da içermektedir. Ayrıca, Ortoköy’ün ilk, tek ve son gazetesi olan Orto Gazete de dijital olarak yansıtılarak okuyuculara keyifli bir deneyim sunulmaktadır.