Türkiye, 13. Cumhurbaşkanı’nı Seçti: Tayyip Erdoğan Yeniden Seçildi

47 bin 523 genç ilk kez oy kullandı

Dün Türkiye, 13. Cumhurbaşkanı’nı seçmek üzere oy kullanmak üzere sandık başına geldi. Türk tarihinde ilk kez ikinci tur oylaması yapıldı. Sandık başkanı ve üyeleri, oy verme işlemi öncesi yemin ederek görevlerine başladılar. Seçmenler, kimlik numaraları ve resmi belgeleri ile birlikte oy kullanmak üzere okullara geldiler. Seçim için, Türkiye genelinde 191,884 sandık oluşturulurken, oy kullanabilecek seçmen sayısı 60 milyon 769 bin 268 olarak açıklandı. Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tura kalan adaylardı.
Oy verme süresi tüm ülkede saat 17.00’de sona erdi, ancak sandık başında oylarını vermek için bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra, sırayla oy kullanmaya devam ettiler. İkinci tur seçimlerinde, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen birinci turun ardından 18 yaşına giren 47,523 yeni seçmen de oy kullanma hakkına sahipti.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turundan sonra, Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık %52 oy oranı ile önde tamamlamasının ardından, ülkenin dört bir yanında kutlamalar yapıldı. Vatandaşlar, Türk bayrakları ve AK Parti bayrakları ile sokaklara akın etti, sevinç gösterileri ve konvoylar düzenlendi. Bazı bölgelerde tatlı dağıtıldı ve kutlamalar günün ilk ışıklarına kadar sürdü.