Türkiye Seçimleri: Liderler Oy Kullanmak İçin Sandık Başına Gitti

Liderler sandıkta

Bugün ülke genelinde gerçekleştirilen seçimlerde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 3279 numaralı sandıkta eşi Emine Erdoğan’la birlikte oy kullandı. Sandık görevlileriyle tek tek tokalaşan ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Erdoğan, oy pusulasını atarken “Hayırlı olsun” dedi. Aynı şekilde, MHP Lideri Devlet Bahçeli de oy kullanmak için Anıttepe Ortaokulu’na gitti ve 1296 numaralı sandıkta, elinde karanfil ile oyunu kullandı. Seçimlerde Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu da oyunu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Arjantin İlkokulu’nda 4221 No’lu sandıkta kullandı. Kılıçdaroğlu, okul bahçesinde kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla sohbet ederken, “Hepimiz demokrasiyi çok özlemişiz” dedi.

Seçimlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de eşi Tuncer Akşener ile birlikte 2127 numaralı sandıkta oy kullanmak için Beylerbeyi Sabancı Anadolu Lisesi’ne gitti. Oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Aziz milletimizin vereceği karar bizlerin başımızın üzerindedir” ifadelerini kullandı. Aynı şekilde, İttifak’a dahil olan parti liderlerinden Sinan Oğan da oy kullanmak için Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi’ne geldi ve 1276 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Okuldan ayrılırken, oğlu ve kızı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Adaylıktan çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise seçim için Yaşamkent Şener Çakmak Anadolu Lisesi’ne giderek, 4617 numaralı sandıkta oy kullandı. Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden kendisi hakkında çıkan iddiaların iftira ve montaj olduğunu söylerken, “Her birine dava açacağım” dedi.

Diğer taraftan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar kent merkezindeki Selçuklu İlkokulu’na gitmiş ve oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Türk demokrasisinin en önemli sermayesi kavgasız, dövüşsüz iktidarları değiştirebilme kabiliyetidir, seçimi icra edebilme kabiliyetidir” ifadelerini kullandı.

Son olarak, İstanbul’daki Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu’nda 4572 numaralı sandıkta oy kullanmak için gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçimlerin milletin egemenliğinin açıkça ilan edildiği bir gün olduğunu belirtirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise eşi Dilek İmamoğlu ve oğulları Mehmet Selim ve Semih İmamoğlu ile birlikte ailece oy kullandı.