” Türkiye’deki Uyuşturucu Çetesinin Uluslararası Bağlantısı Ortaya Çıktı”

Zehir parasına operasyon

Uluslararası bir uyuşturucu çetesinin Türkiye bağlantısı EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü), Narkotik Daire Başkanlığı ve MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurumu) tarafından yürütülen incelemeler sonucunda ortaya çıktı. Kokain trafiğini yöneten bir uyuşturucu baronu olan Joseph Johannes Leidekkers’in (31) Türkiye’deki bağlantısı Naci Y. adındaki şüpheli olarak tespit edildi. Leidekkers, Hollanda ve Belçika tarafından aranmakta ve 200 bin euro ödülle aranmaktadır.

Narcotic polisinin yürüttüğü çalışmalarda, Naci Y.’nin yurt dışında yaşadığı ve milyarlarca liralık kara para aklama işlemlerinde kilit bir rol oynadığı ortaya çıktı. Polis, Naci Y.’nin evinde 100 milyon liralık lüks eşyalar ve birçok kripto telefon ele geçirdi. Ancak, kripto telefonların polis tarafından henüz açılamadığı belirtiliyor. Naci Y. hakkında yürütülen soruşturma devam etmektedir.

Joseph Johannes Leidekkers’in babası daha önce bir operasyonda tutuklandı ve evinde 140 bin euro değerinde lüks eşya ve iki saat ele geçirildiği bildirildi. Rotterdam ve Antwerp limanları üzerinden uyuşturucu kaçakçılığı yapmakla suçlanan Joseph Johannes Leidekkers, polis tarafından aranmakta ve hakkında uluslararası bir tutuklama kararı bulunmaktadır.