Ümit Özdağ, Sosyal Medyadan Yaptığı Açıklamada Kimleri Kastediyor?

Özdağ’ın tweet’i kafa karıştırdı: Söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmeye dakikalar kala sosyal medya hesabından bir video paylaştı. CHP’li gençlerin “Suriyeliler gidecek” yazdığı duvarın bulunduğu videoyu alıntılayarak, “Size Zafer Partisi’ndeki şablonları da verelim. Ve söz, ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım. Ancak sadece Suriyeliler değil, Türkiye’yi dünyanın lunaparkı zanneden, kadınlara cariye muamelesi yapan, sokakları uyuşturucu cennetine çeviren, selefi cihatçı örgütlere destek olan ve yılda 11 milyar doları harcayan herkes gidecek” şeklinde bir açıklama yaptı.

Bu açıklamaların ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek “Sayın Kılıçdaroğlu, Bakanlar Kurulu’nu ve Millet İttifakı’nı oluşturan parti liderleriyle bir araya gelerek konuyu ele alacak. Görüşmenin omurgasını ise kaçakların ve sığınmacıların durumu ile ulusal güvenlik oluşturdu” şeklinde konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci ise “Sayın Özdağ günün şakasını yapmış gibi görünüyor” dedi. Bu açıklamalardan sonra Özdağ ise Sözcü TV’de şunları söyledi: “Bakanlık meselesi, hükümet kurulmadan konuşulacak bir şey değil. Teknik detayları ayın 28’inde konuşmayı kararlaştırdık. Tabii ben ve partim bakanlık konusunda istekliyiz. Ancak bu, Cumhurbaşkanı olacak Sayın Kılıçdaroğlu’nun diğer paydaşlarıyla konuşacağı bir konudur” dedi.