Yavuz Yazıcı’ya Verilen Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Onaylandı

Avukat katiline çifte ret

Sakarya’da gerçekleşen bir cinayet davasında tutuklu bulunan Yavuz Yazıcı, 2021 yılında karara bağlanan davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak Yazıcı’nın avukatları, cezanın fazla verildiği ve indirimin uygulanmadığı gerekçesiyle Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi’ne itiraz etti. BAM 1. Ceza Dairesi, Yavuz Yazıcı’ya verilen cezada herhangi bir hafifletici unsur bulunmadığına karar verdi.

Yazıcı’nın avukatları, Arslan’ın kamu görevlisi sayılamayacağı iddiasıyla itirazlarını bu kez Yargıtay’a taşıdı. Ancak Yargıtay, Arslan’ın kamu görevi yaparken öldürüldüğünü belirterek Yazıcı’nın başvurusunu reddetti. Bu karar, Yazıcı’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onaylanması anlamına geldi.

Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi Genel Sekreteri İbrahim Burak Eskici, konu hakkında şu açıklamayı yaptı: “Her ne kadar verilen ceza merhum meslektaşımızı geri getirmese de, haksız tahrik, meşru müdafaa gibi kavramların arkasına sığınamayacaklarını gösterir bir emsal olmuştur. Merhum meslektaşımız Ersin Arslan’ın ailesine verdiğimiz sözü tutmuş olduk.” Besleme