YSK: Muharrem İnce’ye Atılan Oylar Geçerli Sayılacak, Tartışma Yaşandı

2 gün kala çekilen İnce’ye % 0.44 partisine % 0.92 oy

YSK Tarafından Açıklama Yapıldı: İnce’ye Atılan Oylar Geçerli Sayılacak

Türkiye’nin son cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP adayı Muharrem İnce, partisinin desteğiyle seçimlere katılmıştı. Ancak, seçimden önce yurtdışı oyları ve yurtiçindeki tepki oylarının etkisiyle kendisinin seçimi kazanması bekleniyordu. Muharrem İnce, seçimlerden önce partisine de her evden bir oy istemişti. Ancak, Memleket Partisi yalnızca yüzde 0.92 oy alabilmişti.

Seçimlerden sonra ise Muharrem İnce adaylıktan çekilmiş olmasına rağmen pusulada ismi kalmıştı. YSK da İnce’ye atılan oyların geçerli olacağını açıklamıştı. Ancak İstanbul Sultangazi’deki Orhangazi İlkokulu 1096’ncı sandıkta oy kullananlar İnce’nin fotoğrafının üzerinde çarpı bulduklarında tartışmalar ortaya çıktı.

Vatandaşların duruma tepki göstermesi sonrası partilerin avukatları ve sandık görevlileri bir araya gelerek tutanak hazırladı ve Sultangazi İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na gönderdi. Bilgi almak için YSK’ya başvurulduğunda, oyların geçerli olup olmayacağı sandık kurulları tarafından belirleneceği belirtiliyor. Oy verme işlemi kesintisiz bir şekilde devam ediyor.