Beyaz Saray’dan Görevlendirme


Beyaz Saray: Büyük Teknoloji Şirketleri, Kamuyu Yapay Zeka Risklerinden Korumakla Görevlendirildi

Teknoloji Şirketi Yöneticilerine, Toplumu Yapay Zeka Risklerinden Korumaları Talimatı Verildi

Google’ın CEO’su Sundar Pichai, Microsoft’un CEO’su Satya Nadella ve OpenAI’nin CEO’su Sam Altman gibi teknoloji şirketi yöneticileri, Perşembe günü Beyaz Saray’a çağrıldı ve yapay zekanın (YZ) tehlikelerinden halkı korumaları gerektiği bildirildi.

Beyaz Saray, toplumu koruma konusunda “ahlaki” bir görevlerinin olduğunu belirtti.

Yeni teknolojinin, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in toplantı sonrasında yaptığı açıklamaya göre güvenlik, gizlilik ve medeni haklar açısından risk oluşturabileceğini, ancak aynı zamanda yaşamları iyileştirme potansiyeline de sahip olduğunu ifade etti.

Özel sektörün ürünlerinin güvenliğini ve güvenliğini sağlama konusunda “etik, ahlaki ve yasal bir sorumluluğu” olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Yapay zeka, bu teknolojilerin güvenliği ve güvenliği konusunda etik, ahlaki ve yasal bir sorumluluğa sahip.”

Beyaz Saray, Ulusal Bilim Vakfı’ndan (National Science Foundation) yedi yeni YZ araştırma enstitüsü başlatmak için 140 milyon dolarlık bir yatırım duyurdu.

Politikacılar ve teknoloji liderlerinden gelen çağrılar, hızla yükselen YZ’nin daha iyi düzenlenmesini talep etti.

Geoffrey Hinton gibi bir yapay zeka “baba figürü”, bu hafta Google’daki işinden ayrıldığını ve artık çalışmalarını pişmanlık duyduğunu söyledi.

Hinton, YZ sohbet botlarının bazı tehlikelerinin “oldukça korkutucu” olduğunu belirtti.

Elon Musk ve Apple’ın kurucusu Steve Wozniak tarafından imzalanan bir mektup, teknolojinin yayılmasının durdurulması için bir ara verilmesini talep etti.

Ve Federal Ticaret Komisyonu (FTC) başkanı Lina Khan, Çarşamba günü YZ’nin nasıl ve neden düzenlenmesi gerektiği konusundaki görüşlerini açıkladı.

YZ’nin hızla insanların işlerini yerine geçebileceği endişeleri olduğu gibi, ChatGPT ve Bard gibi sohbet botlarının yanlış ve yanlı