Bakan Kurum Üsküdar’da Gençlerle Buluştu

Bakan Kurum: “Net sıfır emisyon hedefi ortaya koyduk’’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar’da gerçekleştirdiği programlarda gençlerle bir araya geldi. Üsküdar Nakkaştepe Millet Bahçesi’nde yapılan etkinlikte, Bakan Kurum oyunlar oynayarak gençlerle sohbet etti ve fotoğraf çekildi. Ardından Çengelköy’de esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşlarla buluştu. Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Türkmen de ziyaretlerde Bakan Kurum’a eşlik etti.

Bakan Kurum, yaptığı açıklamada “2018’de başladığımız projemizde şu an 480’e yakın millet bahçemizin bir kısmını tamamladık. Bizim inancımız, değerlerimiz, düşüncelerimiz, ihtiyacı olan herkese yardım etmek üzerine kurulu. İnancı, mezhebi, kültürü ne olursa olsun yardıma ihtiyacı olan herkese koşarız. Atalarımız da bizim gibi düşünmüştür. Biz de onların torunları olarak ecdadımızın izindeyiz. Bizim derdimiz, ülkemiz, bayrağımız, ezanımız ve vatanımızdır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz olmadan bugün buralarda huzurla oturamazdık. Bu nedenle gençlerimizi önemsiyoruz ve onların fikirlerine, önerilerine kıymet veriyoruz” diyerek sözlerine devam etti.

Bakan Kurum, Türkiye’nin 81 ilinde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefiyle yola çıktıklarını ve bugüne kadar 480’e yakın millet bahçesi oluşturduklarını ifade etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan çalışmaların sonucunda 2053 yılına kadar ‘Net Sıfır Emisyon’ hedefini belirlediklerine ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Bakan Kurum ayrıca gençlere yeni iş alanları, istihdam alanları oluşturma hedefleri doğrultusunda orta gelirli gençler için 13 bin konutluk bir proje gerçekleştireceklerini açıkladı. Kampanyalar, vergi muafiyetleri ve sosyal konut projeleriyle gençlerin geleceğe daha umutlu bakmalarını hedeflediklerini belirtti.

İstanbul’da ‘Yarısı Bizden, Yarısı Devletimizden’ kampanyası ile yapılan kentsel dönüşüm seferberliğini daha da güçlendireceklerini vurgulayan Kurum, “Bizim amacımız hiçbir gencimizin geleceğe ümitsiz bakmamasını sağlamak. Diğer taraftan sosyal konut projeleri de yaparak gençlerimize yüzde 20 kontenjan ayırıyoruz. Maçka’daki sosyal konut projemizin ilk etabını tamamlayarak 50 bin genci ev sahibi yaptık. Üçüncü havalimanı yakınlarında 13 bin konutluk bir projeyi hayata geçiriyoruz. Amacımız sizlere yeni iş imkanları sağlamak, istihdam oranını arttırmak ve işsizlik oranını düşürmek” dedi.

Bakan Kurum son olarak, gençlerin daha iyi bir gelecek sunabilmek için üretimin ve istihdamın arttırılması gerektiğine vurgu yaparak sözlerini tamamladı: “Bizden aldığınız bayrağı daha da yükseklere taşıyacaksınız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sizlere destek olmaya devam edeceğiz.”