CHP İlk Verilere Göre Önde Olunca Sistem Yavaşladı, İtirazlar Gerilime Sebep Oldu ve Yönetici İstifa Etti

Adıgüzeli görevinden eden süreç

Onur Adıgüzel Kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yapılan açıklamalara göre, seçim günü sandık görevlilerinden gelen ilk veriler Anadolu Ajansı’nın verilerinin aksine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaklaşık 5 puan önde olduğunu göstermiştir. Partiden yapılan ilk açıklamalar da bu verilerin moraliyle yapılmıştır.

Ancak sistemin yavaşlamasıyla birlikte sinirler gerilmiş ve Kılıçdaroğlu ve CHP’nin önde olduğu sandık sonuçlarına yapılan itirazlar da bu gerilime sebep olmuştur. Sistem verileri ile sandık başındaki görevlilerden ve örgütlerden gelen bilgiler arasındaki farklılık parti içinde tepkilere yol açmış ve bu durum Kılıçdaroğlu’nun da öfkesini çekmiştir.

Onur Adıgüzel istifa etti.

Kılıçdaroğlu, önceki gün MYK’da seçim stratejisi için özel gündemle toplanırken, Adıgüzel’in istifasını isteyerek noktayı koymuştur. Adıgüzel de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Sistemlerimizin çalışmasına ve hiçbir teknik aksaklık yaşanmamasına rağmen, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecine zarar vermemek adına görevimden ayrılıyorum” ifadelerini kullanmıştır.