İkinci Tur Seçimleri İçin Kampanya Planı Belli Oldu

Liderlerin 2’nci tur yol haritası

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ikinci tur seçimleri için 10 gün boyunca kampanya yürütecek. Bu süreçte televizyon programlarına ağırlık vererek deprem bölgesine bir ziyaret daha gerçekleştirmesi planlanıyor. Yüksek oy oranına sahip illerde ise miting yaparak sahaya inecek. MYK üyeleri ise Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde görevlendirilerek destek isteyecek. Bu süreçte tüm AK Parti teşkilatının sahada olması için de talimat verildi. Kampanya boyunca Erdoğan, ‘istikrar’ ve ‘bütünlük’ vurgusu yapacak. Meclis’te Cumhur İttifakı’nın çoğunluğuyla yeni dönemde sistemin tıkanmaması gerektiğini anlatacak. Millet İttifakı’nın HDP ile işbirliği eleştirileri de dile getirilecek.

Her ilde AK Parti ve MHP’den oluşan ortak seçim bürolarının kurulması da gündeme geldi. Devlet Bahçeli’nin de miting yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vereceği belirtiliyor.

CHP’de ise teröre karşı güçlü bir vurgu yapılacağı açıklandı. Kampanyada Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın etkin görev üstleneceği, Kılıçdaroğlu’nun da deprem bölgesini ziyaret edeceği belirtildi. Yeni bir görevlendirme de yapıldı ve İstanbul milletvekili adaylarından Mehmet Ali Yüksel, Siyasi İşler ve Seçim Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı’na getirildi.