İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Seçim sürecinde konsolidasyonu olan diğer partilere verilen oyların önemli bir bölümü protesto oyu”

İçişleri Bakanı Soylu, CNN TÜRK'te... Önemli açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin önemli bir seçim sürecinde olduğunu belirterek, geçmişte yaşanan tehditleri, kasetleri ve şantajları hatırlattı. Bakan Soylu, bir siyasi partinin genel başkanının kasetle başkan seçildiği ve geçmişte CHP’nin adayı olan Muharrem İnce’nin çekilmesi halinde CHP oylarına talip olacaklarını düşünenlerin yanıldığını söyledi. Konsolidasyonu olan diğer partilere verilen oyların da önemli bir bölümünün protesto oyu olduğunu ifade eden Soylu, FETÖ’nün hala aktif olduğunu ve cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bir adaya karşı operasyon yapıldığını vurguladı.

Bakan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da 17-25 Aralık’taki kasetleri gerçek olmadığını söylemesine atıfta bulunarak, Kılıçdaroğlu’nun kendisini koruma altına aldığını ve kumpas iddialarını sıkça gündeme getirdiğini belirtti. ABD’nin Türkiye’de 10 yılda bir darbe yapma girişiminde bulunduğunu söyleyen Soylu, İnce’nin saldırıya uğradığını ve bu saldırıların FETÖ ve ABD tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.

Bakan Soylu, süreçle ilgili siber tedbirleri aldıklarını ve sık sık saldırılara maruz kaldıklarını ifade etti. Türkiye içerisindeki saldırıların tamamını tespit ettiklerini ancak yurtdışı hesaplarından yapılan saldırıların daha zor bir tespit süreci olduğunu belirtti.