Muharrem İnce Adaylıktan Çekiliyor: Türkiye’nin Siyasi Gündemi Değişiyor

İnce kararını böyle duyurdu: Korkmuyorum memleket için çekiliyorum

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, son günlerde sosyal medyada dolaşan sahte görüntü ve belgelerin hedefinde. Emniyet, savcı ve gazetecilerin bu konuda sessiz kalmalarından şikayetçi olan İnce, bu iddiaların FETÖ’cüler tarafından yapıldığını belirtti. Ancak üzücü bir şekilde, Türkiye’de de muhalif olarak bu tür paylaşımları yapanların olduğuna dikkat çekti. İnce ayrıca, görüntülerinin olmamasına rağmen iftira atıldığını ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin itibarını koruyamadığını belirtti.

Muharrem İnce, çekiliş kararının ardından dün parti genel merkezinde kurmaylarıyla bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Burada yaptığı açıklamalarda İnce, Türkiye’de Memleket Partisi’nin mutlaka Meclis’te yer alması gerektiğine dikkat çekti ve partisine her evden bir oy istedi. Adaylıktan çekilme nedeni olarak ise Türkiye’deki FETÖ’cülerin kumpaslarına ve montajlarına karşı direnmekte zorlandığını ve kaybedince bahanelerinin olmaması gerektiğini belirtti.

Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesi, partililer arasında büyük üzüntü yarattı. Ancak İnce’nin parti binasına girdiği sırada partililer arasında gazetecilere hakaret ve arbede yaşandı. İnce ayrıca, ardından kendisi hakkında soruşturma başlatıldığı için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “şantaj, tehdit ve belgede sahtecilik” suçlarından soruşturuldu.

Diğer taraftan, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylarından hiçbirini işaret etmemesi üzerine, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından İnce’yi Türkiye’nin sofrasına beklediğini belirterek bir çağrıda bulundu. Barış Manço’nun “Halil İbrahim Sofrası” şarkısını paylaşan Kılıçdaroğlu’nun bu mesajı, İnce’nin adaylıktan çekilmesinin ardından ortaya çıkan muhtemel siyasi krizi en aza indirmek amacıyla olduğu düşünülüyor.