Manisa’da yaşanan cinayet davasında verilen karar Yargıtay tarafından bozuldu

Buna ne indirimi yapılacak

Manisa’da yaşayan Ferhat İnne, 11 Aralık 2020 tarihinde, boşandığı eşinin çalıştığı emlak ve gayrimenkul ofisine gitti. Burada, uzun süredir devam ettiği iddia edilen gönül ilişkisi nedeniyle tartışma çıktı ve İnne, beraberinde getirdiği tabancayı Canan Çeviren’e doğrultarak ateş etti. Çeviren, hayatını kaybetti ve İnne, polise teslim oldu. İnne hakkında ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın geçen yıl görülen karar duruşmasında İnne, indirimsiz olarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak, Canan Çeviren’in ailesinin avukatı, verilen cezanın yetersiz olduğunu düşünerek İnne’ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talebini dile getirdi. Bunun üzerine, İnne’nin avukatı tahrik indirimine başvurdu ve pratiği bu kararın istinaf mahkemesinde görülebilmesinin yolunu açtı.

Ne yazık ki, İnne’nin istinaf mahkemesindeki çabaları boşa çıktı ve İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ceza kararının uygun olduğuna hükmetti ve İnne’nin müebbet hapis cezasını onadı. Ancak, bu karar Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay kararında, İnne’nin olay yerini terk etmeyerek kendi telefonuyla sağlık ve kolluk güçlerini araması, kişiliği, geçmişi ve yargılama sürecindeki davranışları dikkate alınarak, daha hafif bir ceza verilmesi gerektiği belirtildi.

Bu nedenle, İnne, yeniden Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. İnne’nin kaderinin belirleneceği dava, önümüzdeki günlerde başlayacak.