Türkiye’nin İlk İnsansız Savaş Uçağı Bayraktar Kızılelma’nın Geliştirme Serüveni Belgeselle Anlatıldı

‘Hedef Kızılelma’ galası

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar Kızılelma’nın geliştirilme serüveni, Hedef Kızılelma belgeseli ile ekranlara taşındı. Belgeselin yönetmenliğini Altuğ Gültan ve Burak Aksoy üstlendi. İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen galada Kızılelma’ya ilgi yoğundu. Davetliler arasında Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, eşi Sümeyye Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve diğer siyaset, iş ve savunma dünyasından temsilciler de yer aldı.

Selçuk Bayraktar, Kızılelma’nın 20 yıllık bir hayalin ürünü olduğunu ve Cumhuriyet’in 100. yılına 1 ay kala ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini belirtti. Hedef Kızılelma belgeseli, Kızılelma’nın yanı sıra tüm geliştirme serüveninin hikayesini anlatıyor. Belgesel, Kızılelma’nın teknik detaylarına ek olarak, ülkemizin semalarında hür ve bağımsız olabilmesi için harcanan çaba ve emeğin anlamını da yansıtıyor.

Baba Özdemir Bayraktar da anılan gecede, Selçuk Bayraktar, “Karabağ bizim için kanayan bir yaraydı. Dünyada SİHA’larla kazanılan ilk zafer Türk orduları tarafından kazanıldı. Akıncı’nın kavramsal tasarımını rahmetli babam yapmıştı” dedi.

Selçuk Bayraktar, “Hedef Kızılelma” belgeselinin herkes tarafından Baykar’ın YouTube hesabından izlenebileceğini söyledi. Galada, filmin yönetmenleri ve Haluk Bayraktar da teşekkür konuşması yaptı. Kızılelma’nın 2024’te seri üretime geçeceği de açıklandı.