Heybeliadalılar, Küçük Kütüphaneden Büyük Taleplerde Bulunuyor

Kütüphane isyanı

İstanbul Heybeliada’da yaşayan vatandaşlar 7 yıl önce imza toplayarak bir halk kütüphanesi açılmasını talep etti. Ancak 2020’de hizmete açılan Heybeliada İlçe Halk Kütüphanesi, adalıların ihtiyacını tam olarak karşılayamadı. Halk Eğitim tarafından kiralanmış olan binanın sadece 30 metrekarelik bir bölümü kütüphaneye ayrılmış. Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, Halk Eğitim’in taşınmasıyla boşalacak iki odanın kütüphaneye tahsis edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’ne talepte bulunulduğunu belirtti.

Heybeliadalılar, çağdaş bir kütüphane olmayan, yetersiz alanı sebebiyle ihtiyaçlarını karşılamayan bu durumun artık son bulmasını istiyorlar. Kamuya ait bir mekânda hizmet veren kütüphanenin, üç katlı, sekiz odalı binanın geçmişte olduğu gibi işlevsel hale getirilmesi gerektiğini belirten Kartal, Türk Kütüphaneciler Derneği olarak yeni kütüphaneler açılması ve kapalı kütüphanelerin işlevsel hale getirilmesi için yıllardır mücadele ettiklerini ifade ediyor.

Heybeliadalıların talebinin karşılanması için harekete geçilerek, kütüphanenin kapasitesi artırılmalı ve adalılar da kamusal alanda çağdaş bir kütüphaneyi kullanma hakkını elde etmelidirler. Hürmetle selamlıyoruz.