İngiliz Anne Türkiye’de Yaşayan Kızı Ayşe’nin Tereke Davasıyla Karşı Karşıya Kaldı

Bir annenin dramı.. Kızının hatıralarını alamadan gitti

İstanbul Ayvansaray’da yaşayan İngiliz bir anne ve Türk bir babanın kızı olan Ayşe Rhiannon Vural, 11 Eylül 2020’de evinde tabancayla ateş ederek intihar etti. Yanında bir intihar notu vardı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Ancak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, herhangi bir yönlendirme bulgusu olmadığı için soruşturmayı takipsizlikle sonlandırdı. Son günlerde Ayşe’nin annesi Tracie Brookes, kızının mezarını ziyaret edip geriye kalan eşyalarını almaya çalıştı. Ancak, adli emanetteki eşyaların tereke davasından sonra teslim edilebileceği söylendi.

Ayşe’nin annesi Tracie Brookes, adliyede yaşadıklarını anlatırken küçükken beraber Disney’e yaptıkları seyahat sırasında aldıkları oyuncak tavşanı, Ayşe’nin Thumper adını verdiği karakteri seyahat ettiği her yere götürdüğünü söyledi. Ancak, listede bu oyuncak tavşanın olmadığını öğrenince üzüntüsünü dile getirdi. Ayşe’nin Türkiye’yi, İstanbul’u sevdiğini belirten Brookes, Türk insanlarını, yemeklerini ve iklimini kızının sevdiği şeyler arasında saydı. Ayşe, Türkiye’de İngilizce öğretmenliği yapmanın yanı sıra bir yardım sitesi de kurmuştu ve Kasım ayında Londra’ya gelmeyi planlamıştı.

Tracie Brookes, kızından kalan hatıralarını alamadan İngiltere’ye geri dönmek zorunda kaldı. Ancak, Ayşe’nin hatıraları hala yaşatılıyor ve Türkiye’deki insanlar tarafından unutulmadı.