İstanbul’da Kadınını Gözleri Önünde Bıçaklayarak Öldüren Şahıs Tutuklu

Savunman batsın

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde yaşayan Şener Barut, eşi Sultan Barut ile 9 yıl önce evlenmiş, iki çocuk sahibi olmuştu. Ancak, Şener Barut, eşinin kendisini aldattığını iddia ederek, yüzde 50 engelli eşine, 2022’de boşanma davası açtı. 14 Ocak’ta Şener Barut’un ağabeyinin evine konuşmak için giden Sultan Barut ile Şener Barut arasında tartışma çıktı. Tartışmanın sonunda Şener Barut, iki çocuğunun gözü önünde eşini bıçaklayarak öldürdü.

İstanbul 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan Şener Barut, dünkü duruşmadaki ifadesinde, “Eşim bana ve aileme hakaret etmeye başladı. Erkekliğime laf etti. Kontrolümü kaybettim. Aynı gün eşim ile buluşmadan önce bir oyuncakçının olduğu AVM’den bir adet bıçak almıştım. Bıçağı ‘Çocuklarımı bana vermezsen kendimi öldürürüm’ diye tehdit ederim düşüncesiyle almıştım” dedi.

Sultan Barut’un babası Murat Ovaç, duruşmada söz alarak, “Kızım, sanığın ağabeyi ya da yengesi telefonla çağırdığı için eve gitti. Sanığın orada olduğunu bilseydi gitmezdi. Kızım orada 20 dakika bekletilmiştir ve kan kaybından ölmüştür” dedi.

Şener Barut’un ağabeyi Erdinç Barut, tanık olarak duruşmada ifade vererek, “Aralarındaki ilişki durumunu bildiğim için onların işine karışmamak için yüzlerine kapıyı kapattım. Şener’in ‘Ağabey ambulansı ara’ diyerek binayı terk ettiğini duydum. Sultan’a hiç müdahale etmedim. Hemen 112’yi aradım. 15-20 dakika sonra ambulans geldi. Ambulans ekipleri geldiğinde Sultan’ın öldüğünü gördüm” dedi.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi ve Şener Barut’un tutukluluk halinin devamına karar verdi.