Türk Basınının Değerli İsmi Hıfzı Topuz Son Yolculuğuna Uğurlandı, İstanbul Sevdalılarının Gözyaşlarına Bıraktı

Hıfzı Topuz’a veda... Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu da katıldı

Hıfzı Topuz, Türk bayrağına sarılı tabutuyla birlikte İBB Şehir Tiyatroları Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen bir törenin ardından öğle vakti Teşvikiye Camisi’ne getirildi. Ayşe Topuz ve Kerem Topuz, taziyeleri kabul ederken cenaze törenine Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu, Rutkay Aziz, Oktay Ekşi, Ertuğrul Özkök gibi isimler ve birçok seveni katıldı.

Hıfzı Topuz’un eşi ve oğluna başsağlığı dileyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Hıfzı Topuz, Türk basın dünyasının yetiştirdiği önemli bir isimdir. Bazı yazarlarımız onu ‘Anıt’ olarak nitelendirirler. Gerçekten de basın dünyasının ve düşün dünyasının büyük bir kaybı. Eserleri, araştırmaları ve yazılarıyla birden fazla kuşağa örnek oldu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun” dedi.

Ayşe Topuz ise, “Böylesine değerli bir insanla bir dönem geçirmek büyük bir mutluluk ve şans benim için, ancak zamanın hızla geçtiğini söyleyebilirim. Çünkü onun yanında zamanın nasıl akıp gittiğini fark etmezdim. Bu yüzden, sanki bir rüya gördüm ve o çok kısa bir rüyaydı. Bana yaşattığı güzel anılar için her zaman minnettar olacağım. Gençleri çok severdi ve onlar için önemliydi, bu yüzden genç kalmayı başardı” şeklinde konuştu.

Hıfzı Topuz için öğle vakti cenaze namazı kılındı ve namazın ardından cenaze aracına taşınan tabuta Kemal Kılıçdaroğlu da omuz verdi. Hıfzı Topuz, Feriköy Mezarlığı’nda defnedildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün İSKİ Terkos-İkitelli İsale Hattı açılış törenine katılırken basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. İmamoğlu, CHP Sultangazi ilçe Başkanı Kemal Avseren’e önceki gün açılışta katılımın azlığı nedeniyle söylediği “Rezillik” sözü sorulduğunda şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi her zaman yanımızda. İlçe başkanımız, belediye başkanımız ve belediye başkan vekilimiz, bazen hata yapanları uyarmak gerekiyor. CHP her zaman yanımızda. Biz aileyiz, bir aradayız. Biz çok güçlüyüz.”

İttifak konusu üzerine İmamoğlu, “Toplumsal ittifak bizi çok destekledi. İstanbul’da bu tarihi boyutta tekrar gerçekleştireceğiz. İstanbul ittifakı güzel olacak” şeklinde cevap verdi.