Bakan Özer’den Ordu’da Köy Okulları ve OSB Açıklamaları

Bakan Özer, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi: Bizim yaptıklarımızı ‘yapacağız’ diyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, seçim çalışmaları kapsamında Ordu’da AK Parti Kabadüz ilçe teşkilatını ziyaret etti. Özer, partililere yaptığı konuşmada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Köy okullarını açacağına dair söz veren Kılıçdaroğlu hakkında, Bakan Özer, “Biz zaten şu anda Ordu’nun tüm köy okullarını açtık. ‘Liseyi 3 yıla indireceğiz’ diyorlar ama bu öğretmen açığını artıracak. Okul öncesi eğitimde de yüzde 99,9 okullaşma oranına ulaşıldı. Bugüne kadar böyle bir yalan görmedim” dedi.

Özer, seçim sürecinde Ordu’da eğitimden sağlığa, altyapıdan ulaştırmaya kadar kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Ordu’nun Ünye ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılması planlanan meslek lisesi alanında incelemelerde bulunan Bakan Özer, burada yaptığı açıklamada, “OSB Ünye’nin hasretle beklediği, aslında 40 yıllık bir özlemi. Orada yapılacak meslek lisesi ile buradaki sanayicilerimizin, iş gücü piyasamızın güçlü temsilcileriyle ihtiyaç duyulan insan kaynağını bulunduğu yerde yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Özer, OSB’nin Ordu merkez ve Fatsa’daki OSB’ye göre daha zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi. Ancak burada aktif hale geldiğinde, özellikle genç işsizliğini azaltmayla ilgili çok önemli bir hamle gerçekleşeceğini belirtti. Diğer ilçelerdeki fabrikaların da yaygınlaşmasıyla Ordu’nun istihdam kapasitesini artıracaklarının altını çizen Bakan Özer, Ordu halkına verilen sözleri teker teker yerine getirmenin mutluluğu içinde olduklarını vurguladı.